Professionele samenwerking in de gezondheidszorg


VitalSmarts is het trainingsbureau voor de gezondheidszorg en werkt samen met vele ziekenhuizen en andere organisaties in de medische en verzorgende sector. De gezondheidszorg is namelijk de sector bij uitstek waar communicatie letterlijk van levensbelang is. Het goed voeren van cruciale gesprekken, je uitspreken, afspreken en vooral elkaar aanspreken is bepalend voor de patiëntveiligheid en zorgkwaliteit.

Baanbrekende onderzoeken


Vitalsmarts heeft diverse onderzoeken verricht binnen ziekenhuizen, waaronder het populaire onderzoek “zwijgen is dodelijk”. Ook het antwoord hierop: “Praten is gezond” geeft interessante inzichten met een beschrijving van de zeven cruciale gesprekken voor beroepskrachten in de gezondheidszorg.

Zwijgen is dodelijk

Dit populaire onderzoek uit de gezondheidszorg legt bloot hoe communicatiestoornissen tussen professionals in de gezondheidszorg leiden tot vermijdbare medische fouten, slechte zorg voor de patiënt en een laag moreel van de werknemer.

Lees het onderzoeksrapportPraten is gezond
De zeven cruciale gesprekken voor beroepskrachten in de gezondheidszorg

Dit is de praktische uitwerking van het baanbrekende onderzoek ‘Zwijgen is dodelijk’. Ieder hoofdstuk beschrijft de aanpak van een specifiek cruciaal gesprek.

Lees het onderzoeksrapport_________________________________________________________________________________________________________________________

Training Crucial Conversations ook voor medisch specialisten │ 2 dagen 09:00 – 17:00 uur

12 PE punten

Diverse artsen, medisch specialisten en paramedici volgen de training Crucial Conversations in ons open programma. U treft daar ook professionals aan uit andere branches. De training is bijzonder geschikt voor de gezondheidszorg, omdat het gaat om gesprekken waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteenlopen en de emoties oplopen. Vaak vervallen we dan in vlucht- of vechtgedrag, terwijl juist dan een open dialoog noodzakelijk is, waarbij iedereen zich professioneel durft uit te spreken met respect voor de ander.

Aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwd model leert u technieken om zelf goede Crucial Conversations te voeren, daarnaast ook om anderen mee te nemen in de open dialoog. Deze tweedaagse training op post HBO/WO niveau is het neusje van de zalm om het gebied van social skills.


Klik hieronder voor de gehele landelijke planning.

Cursuskalender

.

PE punten voor uw beroep

Ontvang 12 PE punten voor de training Crucial Conversations wanneer u of uw deelnemers lid zijn van een beroepsvereniging.
Meer informatie PE punten

_________________________________________________________________________________________________________________________

Lees de casestudies in de gezondheidszorg

Spectrum Health Logo

Zie hoe de Crucial Conversations training essentieel is geweest voor de cultuurverandering bij Spectrum Health.

Lees meer

MaineGeneral Health Logo

De training Crucial Conversations heeft de patiëntveiligheid verbeterd door medewerkers vaardigheden te leren om fouten bespreekbaar te maken.

Lees meer │ Bekijk de video

Maimonides Medical Center Logo

Zie hoe de training Crucial Conversations een cultuur van respect heeft gecreëerd en daarmee de patiëntveiligheid heeft verbeterd bij Maimonides Medical Center.

Lees meer │ Bekijk de video

Cook Children’s Health Care System Logo

Het opnieuw verbinden van een verdeeld managementteam heeft geresulteerd in een #1 positie van medewerkerstevredenheid voor Cook Childrens Health Care System.

Lees meer