Trainen met impact

Gecertificeerde trainers leren vaardigheden om snelle, blijvende veranderingen met impact te realiseren binnen hun organisatie. Zie hoe trainers probleemgebieden hebben blootgelegd, organisatiebrede trainingsprogramma’s uitrollen met duurzame, meetbare resultaten.

foto Gitta Reiszner


logo Hogeschool Utrecht

“Eén steen in de vijver kan alles in beweging zetten”

Als lid van het managementteam van Hogeschool Utrecht heeft Gitta de trainersopleiding Cruciale Gesprekken gevolgd en helpt nu collega’s om ook deze krachtige vaardigheden toe te passen. De aanleiding vormde het enthousiasme over de resultaten van twee medewerkers die met Cruciale Gesprekken werkte. Gitta besloot zelf de training te volgen en door te groeien tot trainer van haar eigen team.

“Voor mijzelf betekende het zelf trainer worden een grote verrijking. Ik heb me met VitalSmarts Benelux nog meer in de stof kunnen verdiepen en blijf met ze in contact voor support, tips en zelfevaluatie. Het mes snijdt dus aan twee kanten: het team draait beter en ikzelf ben in een nieuwe swung terecht gekomen. Heel inspirerend. Een buitenstaander als trainer op laten draven is vanuit een bepaald oogpunt natuurlijk makkelijk en vreemde ogen dwingen … maar het brengt toch niet wat we nu met elkaar in ons team bereiken. Het onderwerp is van ons allemaal, staat blijvend op de agenda en zo nodig organiseren we een opfris-dagdeel. En … intern is er iemand die van de hoed en de rand weet. Binnen de andere Hogeschool-afdelingen worden de mensen inmiddels ook nieuwsgierig. Terecht. De steen is in de vijver gegooid, de golven op het water breiden zich uit! Het concept inspireert boven verwachting!”

Ook trainer worden?

foto Chantal Huff


logo Jan Arentsz

“Je kijk op het voeren van gesprekken zal na deze training nooit meer hetzelfde zijn”

“Wat een eyeopener. Deze training is een must voor iedereen die betere resultaten wil en gaat voor samenwerken. Cruciale Gesprekken gaat voorbij aan alle hiërarchische verhoudingen. Wanneer heb jij voor het laatst echt kunnen zeggen wat je dacht, kunnen werken aan gezonde doelen, kunnen focussen op wat je echt wilde in een gesprek? Door de training is de eerste stap naar een nieuwe manier van gesprekken voeren gezet. Ik ben razend enthousiast, zeker nu ik als interne trainer mijn collega’s de vaardigheden bij kan brengen. Zo kan ik hen helpen en inspireren in het dagelijkse werk èn in het behalen van betere resultaten.”

Ook trainer worden?

“Crucial Conversations heeft onze medewerkers het zelfvertrouwen gegeven dat ze nodig hebben om effectief met moeilijke situaties om te gaan.”

Crucial Conversations verbeterde communicatie en personeelstevredenheid
Om de bedrijfscultuur te veranderen en het concept van verantwoordelijkheid nemen te versterken, nam Terry contact op met VitalSmarts. Samen met twee collega’s werd Terry gekwalificeerd om de Crucial Conversations training aan medewerkers van IHC te geven. Gewapend met de doeltreffende vaardigheden die Terry tijdens zijn cursus had geleerd, wist hij dat hij er met zijn medewerkers in zou slagen een cultuur van open en eerlijke communicatie te creëren. Dit zou niet alleen de sfeer op het werk ten goede komen, maar ook de
veiligheid van de zorg aan patiënten.

Met steun van het hoofdkantoor verzorgden Terry en zijn collega’s de training voor een groot aantal leidinggevenden op verschillende niveaus in de organisatie. Bovendien bespraken ze de beginselen van Crucial Conversations tijdens directievergaderingen en andere bijeenkomsten. Lees meer

Ook trainer worden?