Laatste nieuws

Hoe onderga je een Crucial Conversation aan de ontvangende kant?

21 juni 2017

Door: Emily Hoffman Beste Emily, Ik heb talloze Crucial Conversations gevoerd waaraan ik veel heb gehad, maar meestal neem ik zelf het initiatief. Ik voel me echter veel minder vaardig als de kritiek op mijzelf is gericht. Mijn vorige relatie liep stuk omdat mijn partner en ik het niet eens konden worden over mijn kinderen. In die relatie had ik altijd het gevoel dat ik me ergens voor moest verantwoorden, dat ik in de verdediging werd gedrukt. Ik werd opstandig… Lees verder »

Beïnvloeding of manipulatie?

6 juni 2017

door David Maxfield Beste David, De bedrijfscultuur in mijn organisatie vertoont soms zeer onaangename trekjes. We hebben een aantal intelligente, trotse en toegewijde leidinggevenden die de kracht van samenwerking en empowerment beginnen in te zien. Toch kiezen ze nog vaak voor dwang als middel om iets gedaan te krijgen. Mijn vraag is, wat is het verschil tussen bewuste beïnvloeding en manipulatie? Ik ben bang dat je met bewuste beïnvloeding een verlammende cultuur creëert. Ik denk dat een cultuuromslag alleen kan… Lees verder »

Hoe reageer je als iemand over je grenzen gaat?

9 mei 2017

door Steve Willis Beste Steve, Kortgeleden betrokken mijn partner en ik ons nieuwe droomhuis. De dochter van mijn partner heeft vier kinderen. Het zijn wildebrassen, die mijn grenzen niet altijd respecteren. Hoe pak ik het aan om een Crucial Conversation te voeren, zodat mijn partner en zijn dochter begrijpen dat de kinderen moeten leren om anderen te respecteren en zich te gedragen bij andere mensen thuis? Met vriendelijke groet, Charlotte Beste Charlotte, Toen ik het huis uitging om op mezelf… Lees verder »

Valse beeldvorming

3 april 2017

door Emily Hoffman Beste Emily, Ik vond je artikel ‘Een verkeerd beeld bijstellen’ op je blog erg nuttig. Ik vind ook dat excuses soms meer kwaad dan goed doen. Het is belangrijk te beoordelen of excuses nodig of nuttig zijn. Ik vond wel dat je artikel vooral vanuit het gezichtspunt van degene met het verkeerde beeld was geschreven. Ik ben benieuwd welk advies je hebt voor iemand die vindt dat hij het slachtoffer is van valse beeldvorming. Een van mijn… Lees verder »

Hebben topmanagers helemaal geen Crucial Conversations nodig?

2 maart 2017

door Joseph Grenny Beste Joseph, In je boek Crucial Conversations schrijf je dat we meer bereiken als we ‘veilig en onderzoekend’ spreken en anderen stimuleren onze mening ter discussie te stellen. Maar veel leiders (mensen als Jack Welch of Donald Trump) doen juist het tegenovergestelde: ze zijn dominant of zelfs dogmatisch in hun manier van doen. Toch zijn ze erg succesvol. Ik kan me niet herinneren dat ik ze ooit ‘veilig en onderzoekend’ heb horen spreken of anderen heb horen… Lees verder »

Mijn functioneringsgesprek wordt cruciaal

17 februari 2017

door Joseph Grenny Beste Joseph, Ik heb moeite met mijn leidinggevende. Ze praat over mijn collega’s tegen mij. Ik heb haar gevraagd dat niet te doen. Ze bood haar excuses aan, maar ze blijft tegen mij klagen over hun prestaties. Laatst kwam ik erachter dat ze iets negatiefs over mij had gezegd tegen mijn assistente. Ik heb dat niet bij mijn leidinggevende aangekaart. Nu word ik al chagrijnig als ik haar zie, en ik heb totaal geen vertrouwen meer in… Lees verder »

Het ontbreken van sociale vaardigheden

2 februari 2017

door Kerry Patterson Beste Kerry, Ik geef op dit moment een training aan een groep medewerkers die weinig oog hebben voor hun eigen aandeel in interacties met anderen. Ze pikken sociale signalen niet snel op, waardoor anderen zich regelmatig aan hen ergeren of zich beledigd voelen. Ze draven door of blijven praten over onderwerpen waar anderen hun belangstelling al voor hebben verloren. Soms houden ze zich juist op de achtergrond en komen niet met hun eigen ideeën, terwijl die wel… Lees verder »

Als het gesprek niet werkt

25 november 2016

door Joseph Grenny Beste Joseph, Ik werk nauw samen met iemand voor wie ik veel respect heb. Wat me echter stoort, is dat hij het meestal aan mij overlaat om te reageren op kritiek die op onze gezamenlijke projecten wordt geleverd. Ik heb geprobeerd hierover met hem een Crucial Conversation aan te gaan, maar dat ging niet erg goed. Hij was gekwetst en zei dat we beter over een ander onderwerp konden praten, omdat het hem emotioneerde. Toen ben ik… Lees verder »

Succesvol veranderen van de bedrijfscultuur

17 november 2016

Door: Adrienne Jane Burke, journalist voor Techonomy, Yahoo! en Small Business Vraag je je wel eens af hoe je de cultuur in jouw organisatie kunt veranderen? Waarschijnlijk wel, net als vrijwel iedere andere leidinggevende, of professional. Joseph Grenny en David Maxfield, onderzoekers en oprichters van VitalSmarts, hebben onlangs vastgesteld dat de overgrote meerderheid van directieleden, managers en medewerkers de cultuur binnen hun organisatie als negatief beoordelen. Daar komt bij: als je een manager en een medewerker vraagt welke waarden volgens… Lees verder »

Manipuleren met cruciale vaardigheden

3 oktober 2016

Door: Joseph Grenny Beste Joseph, Mijn baas is een groot fan van je, maar volgens mij misbruikt hij jouw materiaal. Hij gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast, waarna hij zichzelf schouderklopjes geeft omdat hij vindt dat hij zo’n geweldig communicator is. Stel, ik loop naar hem toe en zeg: “Toen ik mijn mening gaf tijdens de vergadering, viel je me in de rede en maakte je een sarcastische opmerking. Ik kreeg de indruk dat je niet luisterde naar… Lees verder »

1 2 3