Laatste nieuws

Ik zei toch sorry? Is het nou nog niet goed?

Beste Justin, Laatst zei ik iets wat een familielid van me kwetsend vond. Ik bood al snel mijn excuses aan, maar die leken niet te worden geaccepteerd. Ik heb geprobeerd het goed te maken, maar daar reageert deze persoon niet op. Kennelijk is de woede nog niet bekoeld. Maar ik vind dat ik mijn best heb gedaan en dat de ander nu aan de beurt is om mijn excuses te accepteren. Of zie ik dat verkeerd? Met… Lees verder »

Lees meer »

Wanneer een e-mailwisseling pijnlijk wordt

Gepubliceerd in Harvard Business Review 11 januari 2018 door David Maxfield De week begon al goed, toen Leen op een maandagochtend zijn inbox opende en een mailtje van zijn leidinggevende aantrof: “Leen, ik heb in plaats van jou Carlos gevraagd die presentatie voor de Raad van Bestuur te geven. Ik neem aan dat je je daarin kunt vinden.” Leen had het hele weekend aan die presentatie gewerkt. Hij kende het cijfermateriaal uit zijn hoofd en bovendien zag hij ernaar uit… Lees verder »

Lees meer »

Je bent het niet eens met je leidinggevende. Wat nu?

Door Amy Gallo, Harvard Business Review Je baas stelt een nieuw initiatief voor, maar volgens jou gaat dat niet werken. Je teamleider spreekt een deadline af die volgens jou niet realistisch is. Wat kun je zeggen als je het niet eens bent met iemand die meer gezag heeft dan jij? Hoe besluit je of het de moeite waard is om je mond open te doen? En als je dat doet, wat moet je dan precies zeggen? Wat zeggen experts hierover?… Lees verder »

Lees meer »

Hoe doorbreek je een (zakelijke) patstelling in een relatie?

Beste Joseph, Ik werk aan een project met twee klanten die een conflict met elkaar hebben. De ‘verhalen’ die ze over elkaar vertellen, staan een oplossing in de weg. Het conflict sleept nu al zo lang voort dat ze beiden hun oordelen als feiten beschouwen. Ze zijn er allebei van overtuigd dat de ander een arrogante kwal is, of een eigenwijze betweter. Het is nu zo erg dat ze niet meer met elkaar willen praten over wat… Lees verder »

Lees meer »

Als het gesprek niet werkt

Beste Joseph, Ik werk nauw samen met iemand voor wie ik veel respect heb. Wat me echter stoort, is dat hij het meestal aan mij overlaat om te reageren op kritiek die op onze gezamenlijke projecten wordt geleverd. Ik heb geprobeerd hierover met hem een Crucial Conversation aan te gaan, maar dat ging niet erg goed. Hij was gekwetst en zei dat we beter over een ander onderwerp konden praten, omdat het hem emotioneerde. Toen ben ik… Lees verder »

Lees meer »

Wat kun je doen als er op het werk wordt geroddeld?

Beste David, Ik erger me aan de manier waarop collega’s over elkaar en over onze leidinggevenden praten. In de kantine gaat het er soms hard aan toe. Vooral de manier waarop onze leidinggevende wordt afgebrand, vind ik stuitend. Ik weet eerlijk gezegd niet goed hoe ik moet reageren. Als ik het gesprek volg zonder er iets van te zeggen, denk ik dat ik het signaal afgeef dat ik ermee instem. Ik moet bekennen dat ik zelf ook… Lees verder »

Lees meer »

Hoe zorg ik dat Crucial Conversations worden ingebed in onze bedrijfscultuur?

Beste David, Ik werk voor een fabrikant met vestigingen over de hele wereld. Op dit moment werken we aan onze bedrijfscultuur. We zijn er inmiddels van doordrongen hoe belangrijk het is dat iedereen, op elk niveau van de organisatie, in staat is een effectieve Crucial Conversation te voeren. Welke adviezen heb je om een beweging in gang te zetten die ervoor zorgt dat mensen vaker en effectiever een Crucial Conversation voeren?

Lees meer »

Hoe houd ik vast aan mijn eigen normen en waarden?

Beste Joseph, Ik werk voor een IT-bedrijf dat onlangs werd overgenomen. Een aantal medewerkers van het moederbedrijf kwam bij ons langs om onze infrastructuur aan te passen aan hun systemen. Ik werkte met twee collega’s van ons bedrijf en vijf medewerkers van onze nieuwe eigenaar een heel weekend door aan dit project, tot ’s avonds laat. Ik was de enige vrouw in het gezelschap. Het hele weekend maakten de medewerkers van het moederbedrijf onderling nogal smakeloze schuine… Lees verder »

Lees meer »

Help, een micromanager

Beste Joseph, Mijn baas is een echte micromanager. Ze vraagt me de hele tijd om updates. Op een ochtend had ik voor tien uur al tien e-mails van haar ontvangen. Met het beantwoorden daarvan was ik alleen al anderhalf uur kwijt. Daar komt bij dat ze familie is van de directeur. Als ik er iets van zeg, ben ik bang dat ik mijn langste tijd hier wel gehad heb. Maar door haar managementstijl slaap ik slecht en… Lees verder »

Lees meer »

1 2 3 4