Hoe word ik gecertificeerd trainer?

Learn from the best and teach the rest

Als een organisatie gedrag echt wil veranderen om de resultaten te verbeteren, dan is beïnvloeding van binnenuit noodzakelijk. Echte, blijvende verandering komt altijd van binnenuit. Om nieuw, effectief gedrag en vaardigheden te verankeren in het DNA van de organisatie heeft VitalSmarts een toegankelijk train-de-trainer concept ontwikkeld. Nadat iemand de tweedaagse training bij en Master Trainer heeft gevolgd kan men het certificatieproces starten en deelnemen aan de tweedaagse trainersopleiding. Daarna gaat de gecertificeerde trainer aan de slag om uitsluitend collega’s binnen dezelfde organisatie te trainingen in de vaardigheden van ons krachtige programma. Hierbij krijgt de intern gecertificeerde trainer support van een Master Trainer.

De trainersopleiding biedt een volledig ondersteunend lespakket en online hulpmiddelen:

 • uitgebreide trainershandleiding;
 • trainer software met voorbeeld video’s, slides, oefeningen en meer;
 • speciale trainer draagtas;
 • toegang tot de Trainers Zone: een online leeromgeving exclusief voor VitalSmarts trainers;
 • de jaarlijkse T-Day voor alle gecertificeerde trainers met veel verdiepende workshops.

Door het inzetten van een eigen trainer/coach ontstaat er meer sociale invloed en druk, dan wanneer er met een externe trainer wordt gewerkt. Een ander voordeel van het train-de-trainer concept is dat het voordeliger is dan het inhuren van externe trainers. Men betaalt alleen het lespakket per deelnemer. In het bedrag van het lespakket zit een versleuteling van de kosten voor ondersteuning van de Master Trainer, netwerkbijeenkomsten en doorontwikkeling van alle materialen. Inmiddels bestaat er een (internationaal) netwerk van gecertificeerde trainers. Zij komen regelmatig bij elkaar om inzichten te delen.


.

Het certificeringsproces

U kunt intern gecertificeerd trainer worden in al onze producten:

Crucial Conversations Logo

Crucial
Conversations

Stimuleer open dialoog op belangrijke en gevoelige onderwerpen.

Crucial Accountability Logo

Crucial
Accountability

Vergroot de mate van verantwoordelijkheid nemen, verbeter de prestaties en de uitvoering.

Influencer Logo

Beïnvloeden
van gedrag

Stuur op snelle en duurzame gedragsverandering voor teams en de gehele organisatie.

Drie stappen om u te certificeren:

1. Volg de tweedaagse training
Volg eerst de reguliere tweedaagse training bij een Master Trainer. Neem vooraf contact op via 0172 423 458 om goed af te stemmen, zodat u bij een Master Trainer in de groep komt.


Vind data en locaties

2. De tweedaagse trainersopleiding
U ontvangt een trainersovereenkomst die u voor aanvang getekend dient te retouren. Tijdens de trainersopleiding ontvangt u alle materialen en leert u vaardigeheden om een krachtige training te faciliteren.


Vind data en locaties

3. Uw eerste 3 trainingen
(Co-)faciliteer binnen 9 maanden ten minste 3 trainingen met een gemiddelde score van 5 uit 6. Dit lijkt hoog, maar lukt bijna altijd. Daarna bent u officieel gecertificeerd trainer.

Wat leert u tijdens de trainersopleiding?

Tijdens de training gaat u:

 • kennis herhalen en vaststellen waar u nog extra hulp kunt gebruiken;
 • de inhoud leren af te stemmen op uw groep;
 • passende, persoonlijke voorbeelden en oefeningen voorbereiden;
 • leren luisteren en reageren op uw groep op een manier die maximale indruk maakt en betrokkenheid van de groep stimuleert;
 • vaardig worden in stem en toon, het stellen van vragen, het uitleggen van opdrachten, het gebruik van technische hulpmiddelen en het creëren van een veilige leeromgeving voor de deelnemers;
 • een persoonlijk actieplan ontwikkelen, samen met uw gecertificeerde Mastertrainer;
 • terug naar uw organisatie met een plan van aanpak, een methode hoe de training uit te rollen en evalueert u de VitalSmarts training welke u heeft gekozen.

Wie kan gecertificeerd trainer worden?

De trainersopleiding is uitsluitend toegankelijk voor mensen die binnen hun eigen organisatie collega’s gaan trainen en is niet toegankelijk voor zelfstandige trainers en coaches. Natuurlijk is het ideaal wanneer u al trainingen geeft. Dan is dit een mooie aanvulling. We zien echter ook veel professionals en managers zonder enige trainerservaring deze stap zetten. Dit zijn niet alleen professionals van HR of L&D afdelingen, maar ook lijnmanagers en andere professionals. Natuurlijk is het wel handig wanneer men enige ervaring heeft om voor een groep te staan. Veel van onze aspirant trainers zien in ons concept de kans om de langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: zelf trainer worden en dit combineren met je huidige job. Door het sterke en complete ondersteunende materiaal kun je al snel een zeer professionele training faciliteren, gecombineerd met de eigen kennis van de praktijk.


Trainersopleiding
in het Engels?

Het opleiden van trainers in het Engels is mogelijk voor zowel individuen als teams.
.
Neem contact op

U wilt dat wij
uw team opleiden?

Wij kunnen een groep kandidaten binnen uw organisatie opleiden en certificeren tot trainer.
.
Neem contact op

Bent u een zelfstandige trainer
of consultant?

Helaas certificeren wij geen zelfstandige trainers, consultants, of coaches.
.
Independent Trainer Policy

Heeft u nog vragen?
Neem vandaag contact op en we beantwoorden uw vragen over het certificeringsproces om trainer te worden.
.
Stel een vraag