Training Crucial Conversations ®

PDF folder tweedaagse training

Training Crucial Conversations ® wordt beoordeeld met een 9.1 van 10 op basis van 74 recensies.

Onderdeel van Crucial Conversations

Gesprekstechnieken

door Willeke Kremer en Sander van Eijnsbergen

U kent het wel, een belangrijk gesprek gaat niet zoals u vooraf had gehoopt. Het gesprek gaat helemaal mis, omdat u dichtklapt of juist dingen zegt waar u later spijt van heeft. Achteraf gezien had u het gesprek compleet anders gevoerd. Helaas is het daarvoor te laat. Het blijft moeilijk, zelfs wanneer u al diverse communicatietrainingen heeft gehad en uw gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden prima op orde zijn. Hoe komt dat toch?

Waarom werken uw gesprekstechnieken op spannende momenten niet meer?

Wanneer een gesprek spannend wordt, gebeurt er iets met ons. Ons reptiele brein neemt de besturing over. Door de spanningen die tijdens het gesprek oplopen, voelt u emoties opkomen en reageert uw lichaam door in de vlucht- of vechtmodus te schieten. Dit is een natuurlijke reactie, waarbij de zuurstof uit de hersenen gaat en adrenaline wordt aangemaakt. Daardoor zijn we vaak niet op ons best wanneer de communicatie cruciaal wordt en komen de geleerde gesprekstechnieken niet meer tot uiting.

Het belang van een crucial conversation

Een cruciaal gesprek of crucial conversation kenmerkt zich door de volgende drie elementen:
1. Er staat veel op het spel.
2. De meningen lopen uiteen.
3. De emoties lopen (hoog) op.

Alleen wanneer alle elementen aanwezig zijn, spreken we van een crucial conversation. De meerderheid van de gesprekken valt niet onder crucial conversations, omdat er slechts één of twee elementen van toepassing zijn. U kunt deze gesprekken waarschijnlijk prima voeren met de bij u welbekende gesprekstechnieken en gespreksvaardigheden. Echter, een gesprek kan plotseling omslaan in een crucial conversation. Of, er zijn crucial conversations die u eigenlijk zou moeten voeren, maar die u uitstelt of vermijdt.

Crucial conversations zijn vaak bepalende gesprekken voor uw toekomst, of zelfs de toekomst van de organisatie. Ze kunnen doorslaggevend zijn voor uw carrière, de relatie met uw werkgever, het slagen van een project, de klantrelatie en nog veel meer. Wanneer u de geplande resultaten niet haalt, liggen daar vaak één of meerdere slecht of zelfs niet-gevoerde crucial conversations aan ten grondslag.

Crucial Conversations – veel méér dan een training gesprekstechnieken

U zult begrijpen dat onze training Crucial Conversations verder gaat dan slechts de basis van goede gesprekstechnieken. Meer dan 30 jaar sociaal wetenschappelijk onderzoek ligt ten grondslag aan het concept Crucial Conversations; een model bestaande uit 9 krachtige gespreksvaardigheden.

De training gaat verder dan vertrouwen en respecteren. Crucial Conversations is vooral heel praktisch, hoe komt u tot vertrouwen en respect? U leert uw cruciale momenten en gedragingen te herkennen en beheersen. U leert hoe u de ander goed interpreteert, waarbij u feiten van emoties leert scheiden. Hoeveel onzinnige aannames bedenken mensen over de ander, terwijl deze nergens op zijn gebaseerd? U leert om een veilige gespreksomgeving te creëren, waarbij u de ander uitnodigt om ook open te zijn. U leert om uw oprechte intenties te tonen en samen op zoek te gaan naar gemeenschappelijke belangen. Ondanks de gevoelige situatie blijft u in dialoog en komt u samen tot gedeelde inzichten.

Van crucial conversation tot een sterkere relatie

Het resultaat van een goed gevoerde crucial conversation is vaak verbluffend. Er ontstaan nieuwe inzichten en ideeën die boven het oorspronkelijke probleem uitstijgen. Vooraf zit de angst vaak in het beschadigen van de relatie. Het tegenovergestelde gebeurt; u houdt juist een veel sterkere relatie over, omdat de ander voelt dat met u een goed gesprek te voeren is. Zelfs wanneer het belang groot is en de spanningen oplopen.

Bent u geïnteresseerd om meer te doen met het trainingsconcept Crucial Conversations? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier of vraag het gratis informatiepakket aan.

Enerzijds theorie, anderzijds praktijk

De training was enerzijds de theorie en anderzijds de praktijk met leerpartner. De trainer was duidelijk, opgewekt en vrolijk.

8.5 / 10

Jezelf en anderen helpen om “moeilijke” gesprekken tot een voor beiden goed einde te brengen.

De training heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen reacties, hetgeen bruikbaar is op momenten dat emoties de communicatie negatief gaan beïnvloeden. Indruk heeft gemaakt de herkenbaarheid van emoties (bij mij en anderen) met daarbij iedere keer weer een handvat om, met elkaar, verder te kunnen komen.

8.5 / 10

Goede structuur van de methodiek.

De training heeft een goede structuur en methodiek. Het oefenen en toepassen is een sterk onderdeel. De kracht van de herhaling is aanwezig. De trainer lichtte goed toe aan de hand van voorbeelden.

8.5 / 10

Erg waardevolle training.

De training was praktisch, goed bruikbaar en veel afwisseling. De trainer is afwisselend, met goede praktijkvoorbeelden, heeft humor en is open.

9.1 / 10

Gemoedelijk

De training is gemoedelijk en de trainer heeft een strakke dosering.

9.3 / 10

Analyse fact and story – the trainer is very supportive for non-native speakers

The training has a usefull CPR model. Also analysing facts and stories is a powerful skill. The instructor explained very clear, and is very kind, and really supportive to non-native speakers.

8,9 / 10

Het voelde veilig om eigen ervaringen te delen.

De training is openheid, afwisselend en in een leuke groep.Het voelde veilig om eigen ervaringen te delen. De trainer is enthousiast en gebruikt praktijkvoorbeelden. Zij is duidelijk en luistert naar deelnemers en kan de vragen goed beantwoorden.

8.5 / 10

Je kunt na deze training een moeilijk gesprek met veel meer controle en rust uitvoeren.

Het is een nieuwe manier van een gesprek aangaan. Het gaat een flinke stap verder dan de standaard trainingen in gesprekstechnieken. Het meeste indruk maakte op mij het besef hoe een ander reageert op jouw manier van het gesprek aangaan en hoe moeilijk het is om dit zonder vooroordeel te doen.

9 / 10

I can apply the knowledge immediately in my real life

I can apply the knowledge immediately in my real life. Good mixture of different means to convey the key messages (movies, excercises, dialogue, plenary). The instructor has short interval controls on how did we feel during the course, regarding pace, quality etc. She was sharing personal stories that where easy tot relate to.

9,8 / 10

Duidelijke opbouw, veel onderbouwing met filmpjes.

De training heeft een duidelijke opbouw en veel onderbouwing met filmpjes. Dit verduidelijkt goed. De trainer was vriendelijke en gaf duidelijke uitleg. Hij stelde vragen op het goede moment.

8.5 / 10

The trainer has humor, and is open in sharing personal experiences

It was nice to have a diverse group of people, Learning of others is great. We received a lot of pratical tools to use to improve ourselves. The trainer has humor, and I respect her openess to share personal experiences. Her vulnerability really created an environment for learning.

9.1 / 10

Duidelijke voorbeelden

Duidelijke voorbeelden, met name omdat je zelf ook met voorbeelden moest komen. De trainer geeft goed uitleg.

8,5 / 10

Open sfeer en bijzonder inspirerend

De training heeft een open sfeer. Er wordt goed naar ons geluisterd en de training is zeer inspirerend. De trainer heeft vakmanschap en maakt ons enthousiast.

9.4 / 10

Open en veilige sfeer

De training had een open sfeer en een duidelijke uitleg. De trainer creëert een veilige sfeer. Zij deelt haar ervaringen en zij volgt niet statisch de slides en geeft ruimte voor discussie.

9.1 / 10

Duidelijke training, goed te gebruiken in het dagelijks leven.

Duidelijke training, goed te gebruiken in het dagelijks leven. De trainer heeft een prettige manier van training geven. Je voelt je op je gemak.

9.6 / 10

The training is very interactive and research based

The training is interactive, has videos en role plays and is a research based training. The instructor is very clear in giving instructions. She has enthusiasm and knowledge.

9,1 / 10

Zeer praktisch en direct inzetbaar

De training was zeer praktisch en direct inzetbaar. De trainer geeft veel praktische voorbeelden.

9.1 / 10

Sterke voorbeeld filmpjes en uitleg van docent

De training had voorbeeld filmpjes en uitleg van de docent. De trainer was duidelijk, grappig en motiverend.

9.6 / 10

Structuur en interactie

De structuur en interactie van de training was super. Wat mij bijzonder aanspraak was de kundigheid, vaardigheid en manier van communiceren en doseren van de trainer.

9.8 / 10

Het krijgen van handvatten om een Crucial Conversation aan te gaan.

Je krijgt uitstekende handvatten om een Crucial Conversation aan te gaan. De trainer is enthousiast en heeft duidelijk voorbeelden. Zij kan de informatie goed overbrengen. Het is duidelijk dat ze dit vaker doet en de materie goed beheerst.

8,5 / 10

Toepasbaar op je werk en privé.

De training is zowel toepasbaar op je werk als privé. De trainer geeft leuke voorbeelden uit de praktijk.

10 / 10

Erg leerzaam en goed toepasbaar in de praktijk.

De training qua opbouw was erg goed, door eerst naar jezelf te kijken (eigen handelen, eigen reacties) kun je daarna veel beter op de ander concentreren. Het was erg leerzaam en goed toepasbaar in de praktijk (werk/privé). De trainer was heel fijn, sloot goed aan bij de groep met leuke anekdotes en ontspannen sfeer, waardoor ik geïnteresseerd bleef en steeds het gevoel had er meer over te willen weten.

8.7 / 10

The trainer is a great communicator, good training skills

The trainer is a great communicator, good overall training skills, and well prepared. It helped a lot to engage me all the time. She made it safe so I felt very comfortable. Crucial Conversations looks really applicable to life, where other comunication methods I got trained look more theoretical. Excellent training materials, specially the videos that are key to learn about Crucial Conversations. Examples from the trainer are also key for that purpose.

8.9 / 10

Variatie in programma en leermiddelen

Wat mij het beste aan de training beviel, was de variatie in programma en leermiddelen. De trainer was ook enthousiast, helder en geduldig.

9.4 / 10

Duidelijk materiaal en voorbeelden.

De training heeft duidelijk materiaal en voorbeelden. De trainer geeft goede uitleg en anekdotes.

8.7 / 10

I like the structure of the concept of Crucial Conversations and video clips

The training was very good! I like the structure of the concept of Crucial Conversations and video clips. The instructor was very well prepared and could answer all my questions.

8,7 / 10

Een training met een sterke inhoud en visie

De inhoud van de training is krachtig, met een mooie visie. De trainer kon praktijkgerichte voorbeelden geven en duidelijk uitleggen.

10 / 10

This course is very helpfull for my daily work

This course is very hulpfull for my daily work, specially when I have a "Crucial Conversation" with my team members. Frankly, almost every day, I have some kind of "crucial" situation. This will be a very good tool to talk. The instructor is friendly and explains very clearly.

8,9 / 10

Bijzonder nuttig om inzicht te krijgen in gedrag, oorzaak, gevolg en motivatie.

Er speelden een aantal zaken, waar ik voor mijn gevoel geen ‘handen en voeten’ aan kon geven. Door de training werd duidelijk welke ‘apen’' we allemaal op de schouder hebben, welke ‘verhalen’ er op de achtergrond meespelen waardoor je niet objectief kunt handelen in een cruciaal gesprek. Dit inzicht en hoe dit bij jezelf op te sporen was een eye-opener. We gebruiken het geleerde nog dagelijks in de praktijk. Onder andere als soort van quote: ‘dit is mijn verhaal…'. Echter, dit gegeven maakt het wel duidelijk voor jezelf en voor de ander.

9 / 10

Goed opgedeeld in verschillende hoofdstukken.

De training heeft een goede groepssamenstelling, niet te groot en is goed opgedeeld in verschillende hoofdstukken, zodat het te bevatten is. De trainer is heel spontaan, natuurlijk en brengt veel energie aan de groep.

9.4 / 10

Sterke toepasbaarheid van het concept

Ik vind de toepasbaarheid van het concept, de praktijkgerichtheid en de combi van doen en leren bijzonder sterk. De trainer geeft duidelijke uitleg. Zij is een opgewekte en warme persoonlijkheid. Zij is heel goed in het reageren op vragen en opmerkingen.

9.8 / 10

Nieuwe inzichten

De training geeft nieuwe inzichten en goede gereedschappen. De trainer is vriendelijke en deskundig.

9,6 / 10

A very good training which I will practice in my daily work

I can practice these powerful skills every day in my work and in my private life too. The instructor is clear and provides a safe feeling. A very good training which I will practice in my daily work.

9.4 / 10

Hele duidelijke voorbeelden uit het dagelijkse leven.

De training geeft heel erg duidelijke voorbeelden uit het dagelijkse leven. De trainer creëert een hele fijne, prettige en open sfeer.

9.4 / 10

This training has a lot of usefull skills, like separate facts from stories.

The instructor speaks clearly, and the explanation is easy to understand. The training has a lot of stress control skills. This training has a lot of usefull skills, like separate facts from stories.

8,9 / 10

Good learning style, very engaging

The training has a good learning style. The instructor is open, very skilled, and engages the class all the time. Very good training materials, including the presentation on screen.

9.6 / 10

Very personal with good examples

The training is personal with good examples. The instructor explaines very well and uses strong examples.

9.6 / 10

Professionele begeleiding

De training heeft goede professionele begeleiding, heldere casuïstiek en leerzame voorbeelden. De trainer is heel enthousiast, geeft goede voorbeelden. Haar wijze van presenteren met veel kennis is erg prettig.

9,8 / 10

Een gezonde dialoog brengt je tot effectief handelen.

Crucial Conversations is zeer belangrijk in het dagelijkse leven, de training geeft je kernfactoren hoe je meer toekomstgericht moet werken, door te kijken naar jezelf, de ander en wat je samen wilt bereiken. Ontrafel IPR en BRENG zijn gemakkelijke hulpmiddeltjes om in het dagelijkse leven te gebruiken. Willeke kan de training geven zodat je helemaal geëngageerd bent. Ze geeft de essentie van Crucial Conversations erg goed weer. Ze gebruikt goede voorbeelden. Zij is een aangenaam persoon om naar te luisteren.

9 / 10

The training is logic, with good role plays and refreshers.

The training is logic, with good role plays and refreshers. The trainer takes care of everyone.

9,8 / 10

Open en sprankelende trainer

De training heeft duidelijk materiaal en wordt op een hele efficiënte manier gegeven. De trainer was open en sprankelend.

8.5 / 10

The training is not only applicable to the business

The training is not only applicable to the business. The instructor has impressive skills to motivate the class, also with fun. She is amazing.

9.6 / 10

Veel geleerd

Ik heb veel geleerd met de training. De trainer geeft goede uitleg en zij is goed voorbereid.

8.3 / 10

Interactief met veel voorbeelden.

De training is interactief met veel voorbeelden uit de praktijk. De trainer is zeer open en een prettige persoon.

9.6 / 10

Ik heb compleet nieuwe inzichten in het voeren van gesprekken

De training heeft mij nieuwe inzichten gegeven in het voeren van gesprekken. De trainer was duidelijk in zijn uitleg van de lesstof.

9.8 / 10

Goede trainer en prettig lesmateriaal

Goede trainer, goede herhaling van de belangrijkste lesstof, waardoor het beter blijft hangen. Prettig lesmateriaal, inclusief naslagwerken. De trainer geeft pakkende voorbeelden uit de praktijk. Betrekt iedereen en geeft mensen voldoende ruimte en kapt tijdig af.

9.1 / 10

Aanstekelijke manier om er volledig voor te gaan

De training is een aanstekelijke manier om er volledig voor te gaan. Open en met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Alles is heel duidelijk en herkenbaar.

8.7 / 10

De combi van video’s en praktijkopdrachten is top

De combi van video's en praktijk opdrachten is top. De trainer is een prettige, open docent, die prima verduidelijkt.

9,6 / 10

De trainer is open en oprecht, de inhoud duidelijk

De training wordt heel duidelijk gebracht. De trainer is open en oprecht.

9.4 / 10

Super leerzame training

De training was super leerzaam. De trainer was heel enthousiast en gaf goede voorbeelden.

10 / 10

Afwisseling theorie en praktijk

De training had een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De trainer geeft een duidelijke uitleg en heeft prettige communicatie.

8.9 / 10

Uitstekend materiaal en opbouw

Materiaal en opbouw is uitstekend. De trainer is duidelijk, expressief en heeft kennis van zaken.

9.4 / 10

Een logisch opgebouwd concept

De mogelijkheid om te oefenen tijdens de training vond ik super. De training is zeer interessant met een logische opbouw van het concept. De trainer was duidelijk, had structuur en heeft de tijd goed bewaakt.

9.8 / 10

Leren communiceren om productiviteit te genereren.

Crucial Conversations heeft mij geholpen om mij bewuster te worden van mijn eigen gedachtepatroon en valkuilen. Door middel van een aantal eenvoudige tools leer je om jezelf beter uit te drukken zodat die moeilijke, sterk geladen gesprekken vlotter kunnen verlopen. Binnen het bedrijf hebben wij ook besloten om een aantal personen te laten certificeren als interne trainer zodat we een gelijkaardige taal/platform creëren voor al onze medewerkers. En dit met het oog op de voordelen voor de persoon, de relatie en de onderneming. De trainer, Willeke Kremer, verstaat haar vak uitstekend en slaagt erin om een ingewikkelde en beladen materie te transformeren naar een eenvoudige & gestructureerde boodschap. Zij reikt je tips & tricks aan de hand van voorbeelden en (persoonlijke) verhalen die ervoor zorgen dat het abstracte geconcretiseerd wordt. Zij zorgde er met haar passie en drive voor dat ik ook enthusiast aan de slag zal gaan en ernaar uitkijk om Crucial Conversations te delen binnen onze organisatie.

9 / 10

Duidelijke interactie bij alle cursisten

De training had duidelijke interactie bij alle cursisten. De trainer stelde zich open op. Zij gaf duidelijke commentaren.

8.3 / 10

Super training die mij in de praktijk zeker zal helpen.

De training was heel goed opgebouwd, praktisch, concreet en interactief. Het lesmateriaal is heel professioneel en uitgebreid, echt een cadeautje voor mezelf. De trainer komt op mij heel professioneel en ervaren over. Ze begeleidde ons op een hele fijne manier door het leerproces, met grappige anekdotes.

10 / 10

Best course I have attended in a long time

The small group and intensive interaction was excellent. The instructor was open, and perfect general teaching skills. Best course I have attended in a long time.

10 / 10

De training is zinnig en duidelijk

Geen wazige cursus waar je vervolgens toch niets mee doet, maar zinnig en duidelijk. De trainer geeft begrijpbare voorbeelden en rustige uitleg.

9.8 / 10

Excellent course material

Excellent course material and well-structured course. Our trainer was very knowledgeable and clear.

9.3 / 10

Veel nieuwe inzichten gekregen.

De training was open, ongedwongen. spontane deelname van alle cursisten. Veel nieuwe inzichten verkregen. De trainer was prettig, duidelijk en humorvolle wijze van het aanleren/overbrengen van Crucial Conversations. Het was voor mij heel erg effectief.

10 / 10

Goede afwisseling praktijk en theorie

Goede afwisseling praktijk en theorie. De trainer is energiek en enthousiast. Waardevolle aanvulling op mijn toolkit, zeker in mijn rol als leidinggevende.

8,3 / 10

Inhoudelijke heel interessant en interactief

De training was qua inhoud heel interessant, goed programma, heel interactief en vele video's. De trainer was heel spontaan. Zij was steeds gefocust en aanwezig. Zij beheerst de inhoud heel goed.

8.9 / 10

Erg duidelijk en zeer interessant

De training is erg duidelijk en zeer interessant. De trainer heeft duidelijke taal.

8.5 / 10

Duidelijk, veel geleerd en praktijkgericht

De training is duidelijk en praktijkgericht. Ik heb ontzettend veel geleerd. De trainer was vriendelijk. Zij heeft veel kennis van zaken, geeft goede praktijkvoorbeelden en heeft aandacht voor iedereen.

8.7 / 10

Excellent training

The best parts of the training are role plays, the videos, and the stories and experience of the trainer. The trainer has a lot of knowledge, is connecting with all participants, and she has a lot of energy.

9,8 / 10

Right balance of theory and practice

The trainer Willeke gives very powerful examples illustrating the components of the program, engaging us into conversations. Right balance of theory and practice. The instructor is open, supportive, caring, checking on understanding, requesting for envolvement without being pushy.

9.4 / 10

The training is very engaging

The training is very engaging and really good.

10 / 10

This two-day training is very effective

This two-day training is very effective. The instructor is mastering the skills very well.

10 / 10

Super leerzaam

De training was super leerzaam en de trainer was duidelijk en vriendelijk.

10 / 10

Erg leerzaam!

De training was leerzaam, stap voor stap hoofdstukken bespreken met praktijkvoorbeelden. Oefenen met elkaar was laagdrempelig, dus veilig, wat erg prettig was. De trainer geeft duidelijke, inzichtelijke uitleg met eigen voorbeelden uit het dagelijkse leven. Goed te verstaan, prettig persoon. Complimenten!

8.5 / 10

You can use the concept at work and at home to improve relationships and results

The training has simple tools and concepts, that you can use in your work and private life to improve relationships and results. The instructor is open and uses her own real life examples.

9,8 / 10

Open gesprekken en uitnodigend

De training was zeer uitnodigend met open gesprekken. De trainer was persoonlijk betrokken bij iedereen. Zij weet de namen en rugnummers, knap.

9.6 / 10

Een super leerzame training met uitstekend lesmateriaal

Het werkboek in combinatie met de video's zorgt voor een echt leerzame training. De oefeningen met een aangever, ontvanger en coach bevielen me heel goed. De trainer geeft duidelijke toelichting en uitleg. De persoonlijke benadering is erg prettig en de trainer is zeer ter zake kundig.

9.8 / 10

Leerzaam door de gesprekken en oefeningen

De training was heel erg leerzaam door de gesprekken en oefeningen met de andere cursisten. De trainer was open en toegankelijk. Rust en werken vanuit eigen voorbeelden. Daardoor laat het zien dat niemand perfect is, maar dat we allemaal voortdurend kunnen blijven leren.

9.4 / 10