Training Beïnvloeden van Gedrag ®

PDF folder tweedaagse training

Training Beïnvloeden van Gedrag ® wordt beoordeeld met een 9.1 van 10 op basis van 37 recensies.

De wetenschap om verandering te leiden met de 6 bronnen van invloed

Deze unieke training Beïnvloeden van Gedrag leert u betere resultaten te behalen door het gedrag van mensen positief te beïnvloeden en te veranderen, zonder gebruik van formele macht. Hierdoor bent u in staat om veranderingen en verbeteringen aan te brengen op persoonlijk niveau, binnen teams of zelfs in de totale organisatie. Om veranderingen tot stand te brengen, zetten we vaak maar één of twee methoden – ‘bronnen’ – van invloed in. Soms grijpt men naar een extra beloning, of een (dwingende) peptalk, of stellen we sancties in het vooruitzicht als men zich niet aan de nieuwe regels houdt…. Vaak leidt dit tot mislukte projecten of verbeterinitiatieven en uiteindelijk tot frustratie. De oorzaak zit in onze beperkte mate van invloed. Twee bronnen blijken niet genoeg om succesvolle gedragsverandering te bewerkstelligen. Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer u ten minste 4, maar het liefst alle 6 bronnen van invloed inzet, de kans op succesvolle en blijvende verandering tot 10x toeneemt. Tijdens de training leert u uw resultaten te verbeteren door eerst het ineffectieve gedrag te onderzoeken en het gewenste gedrag te beschrijven. Wij leren u op zoek te gaan naar de sleutel in dit proces: de ‘cruciale momenten’ in gedrag. Vervolgens gaat u aan de slag met het ontwerpen van een veranderingsstrategie, op basis van de 6 bronnen die u de invloed geven die u nodig hebt om de gewenste gedragsverandering te realiseren.

Voor wie?

De training is bijzonder effectief voor iedereen die verbeteringen en veranderingen wil doorvoeren in de organisatie. Naast leidinggevenden die hun team willen beïnvloeden komen ook veel professionals naar de training die betrokken zijn bij het realiseren van projecten. Het maakt niet uit of het nu gaat om het beïnvloeden van één medewerker, een team of de gehele organisatie. U leert om op een positieve, gerichte manier invloed uit te oefenen op het gedrag van mensen. Tenslotte is het gedrag van mensen de bepalende factor voor slagen of falen.

Het leerdoel van Beïnvloeden van Gedrag

Tijdens de training Beïnvloeden van Gedrag leert u een viertal vaardigheden die u kunt toepassen binnen uw organisatie om het gewenste resultaat te bereiken:

  • u leert het cruciale gedrag te identificeren dat bepalend is;
  • u leert een diagnose te stellen van de echte redenen die ten grondslag liggen aan ineffectief gedrag;
  • u leert anderen te motiveren en stimuleren, zonder dat daar een machtsbasis voor nodig is;
  • u leert strategieën te ontwikkelen om structurele gedragsverandering te realiseren, met betere resultaten als gevolg.

De opbouw van de training

Beïnvloeden van Gedrag is ontstaan uit 30 jaar eigen onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit een sterk diagnostisch model gekoppeld aan 6 bronnen van invloed, waarmee u een strategie voor verandering kunt uitwerken. De training bestaat uit twee dagen van 09:00 tot 17:00 uur. De eerste dag staat vooral in het teken van de diagnose en al enkele bronnen. Op de tweede dag worden de 6 bronnen van invloed dieper behandeld en ontstaat het complete beeld voor invloed en verandering van gedrag. U werkt tijdens de training ook meteen aan uw eigen uitdaging, zodat u na de training al een basis heeft voor structurele verandering.

Leermethode

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. Uniek is het gebruik van veel professionele video’s, waarin diverse mensen te zien zijn die enorme invloed hebben uitgeoefend door gebruik te maken van de vaardigheden van het model. De inzichten en vaardigheden worden stap voor stap opgebouwd en geoefend met uw tafelgroep. Daarnaast zal er ook ruimte zijn om de vertaalslag naar uw eigen veranderuitdaging te maken. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

Ongelimiteerd herhalen

Iedere deelnemer binnen ons open programma heeft het recht om de training zo vaak te herhalen als nodig is. Men betaalt dan alleen nog de accommodatiekosten. De visie hierachter is dat wij de deelnemer niet alleen een training aanbieden, maar vooral het kunnen toepassen van de krachtige vaardigheden. Als dat nog niet helemaal lukt na één training is men welkom om de training te herhalen.

Van gedragsverandering tot concrete resultaatverbetering

Met de training Beïnvloeden van Gedrag is het mogelijk om concrete resultaten te realiseren, zoals omzetverbetering, (faal)kostenreductie, veiligheid op de werkvloer, compliance, klanttevredenheid en nog veel meer. Vaak zoekt men het in processen en systemen, maar wordt het echte verschil gemaakt met effectief gedrag. In veel veranderstrategieën is de menselijke factor maar zeer beperkt. Met de 6 bronnen van invloed ontwerpt u een effectieve beïnvloedingsstrategie, waarmee betere resultaten onvermijdelijk zijn. Wanneer u op zoek bent naar een training verandermanagement, dan is dit de perfecte training voor u. Lees er hier meer over.

Invloed op de cultuur

Deze training kan ook incompany worden gegeven, of zelfs met eigen gecertificeerde trainers die door VitalSmarts worden opgeleid. Beïnvloeden van Gedrag is meer dan alleen een individuele training. Het is een gedachtegoed waarmee u de gehele cultuur kunt beïnvloeden. Veel organisaties kiezen ervoor om alle leiders deze inzichten te geven en Beïnvloeden van Gedrag een vast onderdeel van het management development traject te maken.

Train de trainer

VitalSmarts biedt een uniek concept waarbij wij interne trainers opleiden en certificeren binnen uw organisatie. Zodra men is gecertificeerd kan men de waarvolle vaardigheden van Beïnvloeden van Gedrag overdragen aan collega’s. In de praktijk zien wij dat een organisatiebrede aanpak met intern gecertificeerde trainers leidt tot echte verandering van cultuur en resultaat. Naast HR professionals komen ook (informele) leiders in aanmerking om trainer te worden. Ons trainersconcept is namelijk tot in de puntjes uitgewerkt, met een uitgebreide trainershandleiding en een software platform met slides, video’s en oefeningen. Wanneer u de tweedaagse trainersopleiding wilt volgen dient u eerst de reguliere training Beïnvloeden van Gedrag te volgen bij een master trainer van VitalSmarts.

Internationaal erkend

De training Beïnvloeden van Gedrag is een internationaal trainingsconcept dat over de hele wereld wordt gegeven. De training is in meerdere talen beschikbaar. In ieder land wordt daarbij rekening gehouden met de cultuur. Daarom is het internationale trainersnetwerk in 32 landen van groot belang. Het originele boek is een officiële bestseller.

Maak alvast kennis en kom naar een executive briefing

Het concept Beïnvloeden van Gedrag is veel omvattend en heeft meestal veel impact. Misschien weegt u af of deze training breder ingezet kan worden binnen uw organisatie. Om deze reden bieden wij een executive briefing aan. In deze inspirerende sessie van twee uur wordt u duidelijk welke impact het kan hebben op uw organisatie. De kosten hiervan zijn €50,- inclusief het originele boek.

Executive Briefing Beïnvloeden van Gedrag │ van 13.00 tot 15.00 uur │ inclusief boek

31 januari 2019

€ 50 Inschrijven

1 april 2019

€ 50 Inschrijven

24 juni 2019

€ 50 Inschrijven

* Wanneer u de Executive Briefing op dezelfde middag combineert met
Crucial Conversations kunt u beide sessies bijwonen voor slechts € 75.

Naar de combinatie executive briefings

Productinformatie

Maakt de Kerstman ons egoïstisch?

Maakt de Kerstman ons egoïstisch?

Training Beïnvloeden van gedrag in 3 minuten

Training Beïnvloeden van gedrag in 3 minuten

Willeke Kremer over Beïnvloeden van gedrag

Willeke Kremer over Beïnvloeden van gedrag

6 bronnen van invloed (NL)

6 bronnen van invloed (NL)

Unieke trainingsmethode

Unieke trainingsmethode

Joseph Grenny over meer invloed als leider

Joseph Grenny over meer invloed als leider

Gebruik deze tools om meer te leren over Training Beïnvloeden van Gedrag ®:

De video’s tijdens de training zijn mooi om te oefenen

De video's tijdens de training zijn mooi om te oefenen. De trainer geeft goede voorbeelden en uitleg.

8,5 / 10

Prachtig hoe deze training mij helpt in het proces waar ik nu met een team mee bezig ben

Overall gewoon goed. Prachtig hoe deze training mij helpt in het proces waar ik nu met een team mee bezig ben. Hoop stappen al tijdens deze 2 dagen gemaakt. De trainer heeft enthousiasme en professionaliteit. Trainer weet waar zij het over heeft, legt verbanden en verdieping.

10 / 10

Heel erg toepasbaar in de praktijk

Heel erg toepasbaar in de praktijk. De trainer staat ontspannen voor de groep, benaderbaar, goede en diverse voorbeelden vanuit verschillende situaties (werk, privé, sport en hobby)

8.7 / 10

Praktisch en direct toepasbaar

Praktisch en direct toepasbaar. De trainer is onderhoudend, vlot en zij geeft mooie voorbeelden en anedotes.

10 / 10

Bewezen methode om gedrag en organisatie te veranderen.

De training geeft een gestructureerde en bewezen methode om lastige wijzigingen in gedrag en organisatie succesvol door te voeren. Het is een andere manier van denken over het inzetten en doorvoeren van wijzigingen waar diepgewortelde gewoontes, waarden en cultuurelementen aan ten grondslag liggen. De trainer is gepassioneerd, duidelijk, geïnteresseerd en deskundig.

9 / 10

De training is praktisch toepasbaar

De training is praktisch toepasbaar. De trainer geeft persoonlijke voorbeelden, hield duidelijk grip op inhoud planning en stuurde bij indien nodig.

9,8 / 10

De training is gemoedelijk en heeft een open sfeer

De training is gemoedelijk en heeft een open sfeer. De trainer is rustig.

8.9 / 10

Duidelijke toepasbare uitleg

Duidelijke toepasbare uitleg. De trainer geeft goede praktijk voorbeelden, speelde goed in op vragen en greep terug op voorbeelden.

8.5 / 10

De grondige aanpak van het Influencer-gedachtegoed nodigt uit je succes te “overdetermineren” en er voor te gaan!

Ondanks of misschien wel juist omdat ik al meerdere jaren veranderprocessen begeleid, heb ik met veel plezier aan deze training deelgenomen. De training sluit aan bij mijn eigen overtuiging om je altijd te richten op dat wat werkte, ook al was dat een uitzondering. De grondige aanpak van het Influencer-gedachtegoed nodigt uit je succes te “overdetermineren” en er voor te gaan! Voor mij was na dag 1 al duidelijk dat ik ook als Trainer dit gedachtegoed over wil gaan brengen. Inmiddels staat dat binnenkort te gebeuren.

8 / 10

De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk

De afwisseling in theorie, video's en oefeningen spreekt mij bijzonder aan. De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk. De trainer geeft heldere en rustige uitleg met veel praktijkvoorbeelden.

8.9 / 10

Praktisch goed toepasbaar

Praktisch goed toepasbaar. Goede trainer en veel kennis.

9,1 / 10

Diepgang van kennis in het lesmateriaal

De training beviel qua voorbeelden, het contact met de groep en de diepgang van kennis van het lesmateriaal. De trainer is enthousiast.

9 / 10

Duidelijke uitleg, luisteren naar onze specifieke situatie, verdiepen in ons als groep

Duidelijke uitleg, luisteren naar onze specifieke situatie, verdiepen in ons als groep. De trainer is duidelijk, rustig, ervaren en geeft veel praktijkvoorbeelden.

9,6 / 10

Meteen een aanzet tot een plan

De training is praktisch toepasbaar, je hebt meteen een aanzet tot een plan. Kleine groep, veel aandacht voor ieders case. De trainer geeft duidelijke uitleg. Zij is enthousiast. Zij geeft ruimte voor uitstapjes, maar blijft ook het programma goed volgen.

9.0 / 10

Top training, zeer herkenbaar

Sterk aan de training vond ik de herkenbaarheid van situaties van veranderingen binnen ons bedrijf. De trainer is duidelijk, uitleg met zeer goede voorbeelden. Bijna privé les.

10 / 10

Het werkt!

Tijdens de training leer je om samen met de persoon, die gedrag moet veranderen, diverse motivaties te vinden op diverse belangrijke onderdelen van het leven en het functioneren. Het gaat hem of haar ondersteunen bij het bereiken van de doelstellingen door verandering van ineffectief naar effectief gedrag.

9.5 / 10

De levendige toepasbaarheid op alles wat met verandering te maken heeft

De levendige toepasbaarheid op alles wat met verandering te maken heeft. De trainer is heel enthousiast.

8,3 / 10

Hele duidelijke opbouw met goede filmpjes

De training heeft een hele duidelijke opbouw met goede filmpjes. De trainer geeft praktische voorbeelden. Zij is ontspannen, energiek, kan heel goed de "stof" overbrengen, maakt je enthousiast, heel technisch. Ga zo door!

10.0 / 10

Goed aanvulling voor mezelf en straks als trainer

Praktische toepasbaarheid in werk en privé. Verandering en bewustwording wat je echt wil veranderen. De trainer geeft goede verhalen, helder in uitleg, afwisseling in beeld en verhaal. Oog voor de groep, afwisseling inhoud en humor. Beïnvloeden van gedrag is een goede aanvulling op het lespakket van VitalSmarts (CC en CA) voor mezelf en straks als trainer.

9.6 / 10

Het continue kunnen koppelen van de theorie aan mijn eigen casus

Het beste aan de training is het continue kunnen koppelen van de theorie aan mijn eigen casus. De trainer gaf de ruimte om zelf met voorbeelden te komen, vragen te stellen, kritisch te zijn en haar persoonlijke voorbeelden.

9.4 / 10

Goed overgebracht met passie

De training is goed overgebracht. De trainer heeft passie en een geloofwaardige methodiek overgebracht.

9.8 / 10

Veel geleerd, mooie inzichten

De training beviel vanwege de mogelijkheid om steeds vragen te stellen en met elkaar de discussie aan te gaan. Het werk in kleine groepjes en met je leerpartner werken was een waardevolle aanvulling. De trainer is open en ik waardeer het adoptief vermogen om te schakelen als er extra vragen kwamen. Sterk is het bieden van een "veilige" omgeving, waardoor je veel uit de training haalt.

9.8 / 10

De duidelijk uitleg met zichtbare resultaten leuk en plezierig

De duidelijk uitleg met zichtbare resultaten leuk en plezierig. De trainer geeft prima uitleg, goede begeleiding en betrokkenheid naar ieder persoon.

9.6 / 10

Regelmatig een stukje herhaling

Regelmatig een stukje herhaling. De trainer geeft duidelijke voorbeelden.

8.7 / 10

Ik heb veel geleerd met de toepasbaarheid, kan dit meenemen en gebruiken

Ik heb veel geleerd met de toepasbaarheid van de training, kan dit meenemen en gebruiken - Ik had het wel eerder willen hebben :-) De trainer kan heel goed interactie maken met de groep.

9.6 / 10

Goede mix van theorie en praktijk

De training is een goede mix van theorie en praktijk. Ik heb er 2 leuke en leerzame dagen gehad. De trainer is vriendelijk, humor, open, toegankelijk en ervaren en kan zich goed verplaatsen in andermans werk.

8,5 / 10

Direct toepasbare concepten

Direct Toepasbare concepten, niet alleen op het werk maar ook daarbuiten.

9.8 / 10

Heldere illustratie door de filmpjes

De training geeft heldere illustratie door de filmpjes. De trainer is actief, inspirerend uitdagend en uitnodigend.

8.3 / 10

Nieuwe inzichten

De training heeft mij nuttige nieuwe inzichten gegeven. Mijn eigen ontwikkeling en mogelijkheid om anderen te helpen zijn toegenomen. De trainer is begripvol, enthousiast, geeft goede uitleg en werkt vanuit een goede structuur.

9.1 / 10

Ruimte om zelf aan het werk te gaan

Ruimte om zelf aan het werk te gaan. De trainer heeft enthousiasme en passie.

9,4 / 10

Top ervaring!!!

Zeer goed toe te passen, zowel in professionele als privé-context. Mooie structuur-opbouw van de training. Zeer onderhoudende stijl van lesgeven, met "real life" voorbeelden, humor, open voor vragen. Top ervaring!!!

9.1 / 10

Duidelijke handvatten om abstracte doelstellingen af te pellen naar concrete acties

Dat er duidelijke handvatten gegeven werden om abstracte doelstellingen af te pellen naar concrete acties. De trainer is gewoon een heel leuk mens. Zij laat ruimte voor eigen inbreng en wist gelijkertijd de rode draad en de planning vast te houden, knap!

10.0 / 10

De uitleg en direct daarna de oefeningen

De uitleg en direct daarna de oefeningen, aanreiken van een perfecte structuur. De trainer geeft zo veel goede praktische voorbeelden, scheppen prima sfeer.

9.8 / 10

Een eye-opener doorspekt met praktijkvoorbeelden

Ik breng de opgedane kennis & skills van de workshop Beïnvloeden & overtuigen elke dag in de praktijk, waarbij de diverse stappen soms al meer spontaan gebeuren en soms echt uitgestippeld, afhankelijk van project. Ik vond de cursus een eye-opener doorspekt met vele praktijkvoorbeelden.

9 / 10

De praktijktoepassing is heel fijn

De films waren heel erg leerzaam. De praktijktoepassing is heel fijn.

8.3 / 10

De stappen van Influencer kun je direct in je persoonlijk plan toepassen

We hebben gefaseerd de stappen van Influencer doorlopen en vervolgens iedere stap in ons persoonlijk plan toegepast. Dit maakt het een bijzonder praktische training waar je meteen wat aan hebt.

7.8 / 10

De theorie gekoppeld aan voorbeelden

De theorie gekoppeld aan voorbeelden/filmpjes materialen, het boek en ringband-boekje. Leerpartner en samen 1 project mee in de theorie. De trainer gebruikt veel leerzame voorbeelden.

9,8 / 10