Crucial Accountability

Training Crucial Accountability ®

PDF folder tweedaagse training

Training Crucial Accountability ® wordt beoordeeld met een 9.3 van 10 op basis van 22 recensies.

Vaardigheden voor het oplossen van ongewenst gedrag en niet-nagekomen afspraken

Binnen een organisatie heeft gemiddeld 95% van alle medewerkers er moeite mee om collega’s op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Als reden geven zij aan te denken niet bevoegd te zijn of niet over de juiste vaardigheden te beschikken om het onderwerp aan te snijden. Dit brengt voor de organisatie aanzienlijke kosten met zich mee en het ondermijnd de relatie tussen de medewerkers. Als accountability gesprekken slecht worden aangepakt of worden genegeerd, heeft dat tot gevolg dat de gewenste resultaten achter blijven bij de persoon zelf, de medewerker, het team, of de externe relatie en dus uiteindelijk voor de gehele organisatie. Het ongewenste gedrag blijft bestaan, of wordt onder ‘dwang’ opgelost, maar dat gaat vaak ten koste van de onderlinge relatie. Sterke relaties en betere resultaten ontstaan als men accountability gesprekken leert herkennen en de ander verantwoordelijk weet te houden voor het gedrag en hem of haar tot actie kan bewegen.

Voor het goed voeren van moeilijke functioneringsgesprekken is de training Crucial Accountability uitermate geschikt. Wanneer een leidinggevende ineffectief of zelfs ongewenst gedrag van een medewerker graag wil ombuigen naar effectief gedrag, dan vormt het model en de vaardigheden van deze training de oplossing.

Wat is een accountability gesprek?

Een accountability gesprek is een gesprek tussen twee of meer personen, waarbij veel op het spel staat. In dit gesprek staat de afgesproken prestatie, de verwachting centraal. Het gaat daarbij vooral om het feit dat die verwachting niet is waargemaakt. Er ontstaat een kloof tussen dat wat men verwachtte en dat wat daadwerkelijk is waargenomen. Tijdens dit soort gesprekken blijkt dat mensen vaak starten met het uiten van emotie en frustratie. Men vindt het vervolgens lastig om in dialoog te blijven, echt te luisteren en om zonder dwang of machtspositie de ander zover te krijgen dat het niet weer gebeurt. Men grijpt vaak naar eenvoudige, of directe oplossingen, maar die zijn vaak niet effectief. Men gaat de taak nogmaals uitleggen, men stuurt reminders, of gebruikt sancties. Hierdoor wordt het echte probleem niet opgelost. In plaats van maar één oplossing in te zetten, gaat de echte professional in accountability gesprekken eerst een diagnose stellen, samen met de persoon in kwestie. Zes bronnen van invloed en diagnostische vragen zorgen voor een constructief accountability gesprek.

Accountability is een breder en vooral constructiever begrip dan feedback. Klik hier voor meer achtergrond over feedback.

Voor wie?

De training is waardevol voor iedereen die afhankelijk is van de inspanning van anderen. Dit, op elk niveau van de organisatie (van de werkvloer tot directie). Deelnemers willen graag leren om anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden, zonder de relatie te beschadigen, maar juist te versterken. Deelnemers leren een methode om de ander te helpen om ineffectief gedrag te veranderen naar effectief gedrag.

Crucial Conversations al gevolgd?

Indien u de training Crucial Conversations al heeft gevolgd, is er een ééndaagse variant van Crucial Accountability als vervolg mogelijk. Heeft u Crucial Conversations nog niet gevolgd dan neemt u deel aan de normale tweedaagse training Crucial Accountability.

Het leerdoel van Crucial Accountability

In de training Crucial Accountability leren de deelnemers:

  • iedereen binnen de organisatie op hun verantwoordelijkheden aan te spreken, ongeacht positie;
  • effectieve functioneringsgesprekken te voeren, door positieve resultaten te behalen en een goede verstandhouding te hebben met collega’s;
  • anderen te motiveren zonder daarbij macht uit te oefenen, door duidelijk feedback te geven, de gevolgen uit te leggen en een oplossing aan te bieden;
  • projecten op schema te houden zonder ze over te nemen, door obstakels weg te nemen en anderen te helpen.

De opbouw van de training

Crucial Accountability is ontstaan uit wetenschappelijk onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, waarbij vaardigheden van Crucial Conversations worden gecombineerd met de 6 bronnen van invloed.

Leermethode

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. De deelnemers ontvangen een voorbereidingsopdracht voorafgaand aan de training, bestaande uit het maken van de accountability test ‘Wat zou ik doen’, het lezen van hoofdstuk één van de Nederlandse uitgave van het boek Crucial Accountability en het beschrijven van één of twee persoonlijke voorbeelden van Crucial Accountability. Vervolgens wordt er tijdens de training gestart met de het leren van de negen vaardigheden. Na iedere vaardigheid gaat iedere deelnemer met de eigen voorbeelden oefenen. Dit gebeurt in tafelgroepen, trio’s en er worden tweetallen gevormd: zogenaamde leerpartner duo’s. Met de leerpartner kan men de echt persoonlijke zaken doornemen die nodig zijn om de eigen voorbeelden om te zetten naar actie en resultaat. Tijdens de groepsoefeningen wordt er tevens aandacht besteedt aan de gezamenlijke voorbeelden die naar voren zijn gekomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

Ongelimiteerd herhalen

Iedere deelnemer binnen ons open programma heeft het recht om de training zo vaak te herhalen als nodig is. Men betaalt dan alleen nog de accommodatiekosten. De visie hierachter is dat wij de deelnemer niet alleen een training aanbieden, maar vooral het kunnen toepassen van de krachtige vaardigheden. Als dat nog niet helemaal lukt na één training is men welkom om de training te herhalen.

Invloed op de cultuur

Deze training kan ook incompany worden gegeven, of zelfs met eigen gecertificeerde trainers die door VitalSmarts worden opgeleid. Crucial Accountability is meer dan alleen een vaardigheidstraining. Het kan uw bedrijfscultuur veranderen, waarbij men elkaar beter gaat aanspreken en helpen om effectief te functioneren. Het gevolg hiervan is dat betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel gaat toenemen.

Train de trainer

VitalSmarts biedt een uniek concept waarbij wij interne trainers opleiden en certificeren binnen uw organisatie. Zodra men is gecertificeerd kan men de waarvolle vaardigheden van Crucial Accountability overdragen aan collega’s. In de praktijk zien wij dat een organisatiebrede aanpak met intern gecertificeerde trainers leidt tot echte verandering van cultuur en resultaat. Naast HR professionals komen ook (informele) leiders in aanmerking om trainer te worden. Ons trainersconcept is namelijk tot in de puntjes uitgewerkt, met een uitgebreide trainershandleiding en een software platform met slides, video’s en oefeningen. Wanneer u de tweedaagse trainersopleiding wilt volgen dient u eerst de reguliere training Crucial Accountability te volgen bij een master trainer van VitalSmarts.

Internationaal erkend

De training Crucial Accountability is een internationaal trainingsconcept dat over de hele wereld wordt gegeven. De training is in meerdere talen beschikbaar. In ieder land wordt daarbij rekening gehouden met de cultuur. Daarom is het internationale trainersnetwerk in 32 landen van groot belang.

Speciaal voor deelnemers die Crucial Conversations al gevolgd hebben
De eerste dag van Crucial Accountability is een versnelde versie van Crucial Conversations. Die kunt u natuurlijk gewoon meepakken als opfrisser en toch besluiten om voor bovenstaande tweedaagse training te kiezen. Uitsluitend als oud deelnemer van Crucial Conversations heeft u ook de keuze om alleen voor de tweede dag te kiezen die puur in het teken staat van Accountability.

Training Crucial Accountability (alleen vervolg op CC) │ 1 dag van 09.00 – 17.00 uur

16 april 2019

€ 750,– Inschrijven

5 juli 2019

€ 600,– Inschrijven

Veel oefenen met concrete cases

De training was leerzaam vanwege het oefenen van concrete cases. De trainer was heel enthousiast.

9.4 / 10

Zeer goede training

De training is zeer goed en de trainer Willeke Kremer geeft de training met veel enthousiasme.

8.7 / 10

Goede werkvormen en focus op dialoog

De training heeft een goede werkvormen en een sterke focus op dialoog. De trainer is een motiverende persoonlijkheid.

8.9 / 10

Goede opbouw, eerste dag veel theorie en tweede dag veel training.

De training heeft een goede opbouw, eerst theorie en dag 2 veel training. De trainer heeft een goede, prettige manier van communiceren. Zij geeft veel ruimte voor eigen inbreng.

9.1 / 10

Praktische handvatten voor gesprekken.

De training heeft praktische handvatten voor gesprekken. De trainer geeft heldere uitleg, geen "moeten", maar eigen keuzes maken!

9.8 / 10

Accountability is gekoppeld aan Crucial Conversations en Influencer.

De training is heel interactief en gekoppeld aan Crucial Conversations en Influencer. De trainer staat duidelijk boven de stof. Er worden passende voorbeelden gegeven, zowel voor werk als privé. De trainer is open en hartelijk.

9.6 / 10

Het concept van VitalSmarts is direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Het trainingsconcept van Vitalsmarts (probleemoplossing, vaardigheden, films, voorbeelden, oefenen, eigen gesprek en feedback bespreken) is direct toepasbaar in het dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. De trainer is open, gemotiveerd, ruimtescheppend, bevragend, onderzoekend, zichzelf en uit het hart.

9.8 / 10

Duidelijke aanwijzingen en handvatten

De training heeft een open sfeer en duidelijke aanwijzingen en handvatten. De trainer is open en enthousiast. Ze heeft duidelijk communicatie en een positieve houding.

9.7 / 10

Mooie combinatie met Crucial Conversations en Influencer.

De training is direct toepasbaar, mooi in combinatie met Crucial Conversations en Influencer. De trainer zit goed in de materie, neemt ruimte om uitstapjes te maken als daar behoeft aan is.

9.1 / 10

Goed toepasbaar binnen de organisatie.

De training was een prima aanvulling op Crucial Conversations. Goed toepasbaar binnen de organisatie. Prettig dat Crucial Conversations en Accountability met Influencer samenkomen. De trainer geeft mooie voorbeelden, daarnaast heeft zij humor en gevatheid.

9.8 / 10

Goede training, veel geleerd

De structuur van de training: theorie, oefening, terugkoppeling naar eigen case is helemaal top. De trainer was betrokken bij alle cursisten, en lette goed op dat iedereen alles begreep. Een goede training waarin ik veel geleerd heb. Ik ben nu erg gemotiveerd om het boek lezen en met de tools aan de slag te gaan.

9,6 / 10

Bevat een sterk “6 bronnen” model voor diagnose en verandering.

De training heeft een sterk 6 bronnen model voor diagnose en verandering. De training is laagdrempelig, fris, inspelend op behoeften, competent en spontaan.

9.6 / 10

Daadwerkelijk toepasbaar in eigen werk.

De training is daadwerkelijk toepasbaar in het eigen werk. Tijdens de training en de oefeningen kon ik mijn eigen praktijkervaring toetsen en verbeteren. De trainer geeft duidelijk uitleg en bruikbare verhalen. Zij heeft humor in de training.

9.6 / 10

CC, Influencer en Crucial Accountability vallen nu goed samen in de theorie.

Crucial Conversations, Influencer en Crucial Accountability vallen nu goed samen in de theorie. De trainer heeft openheid en is zeer goed in storytelling. Zij creëert een goede sfeer. Het was weer fijn om door Willeke getraind te worden. De punten worden weer op de ï gezet en de waarde van de vaardigheden zijn weer glashelder!

9.1 / 10

Onderhoudend en duidelijk

De training is onderhoudend en duidelijk. De trainer heeft ons goed in de dag meegenomen met humor en daarna serieus doorgaan.

9.2 / 10

Duidelijk materiaal en goed naslagwerk

De training heeft duidelijk materiaal en een goed naslagwerk. De trainer was ook heel enthousiast.

9.1 / 10

Duidelijke training met heldere handvatten en veel oefenmateriaal

De training heeft een duidelijke structuur met heldere handvatten en veel oefenmateriaal. De trainer geeft op een duidelijke manier uitleg. Het is jammer dat we deze materie niet mee hebben gekregen tijdens onze jeugd.

9,8 / 10

Mooi vervolg met herhaling van Crucial Conversations skills.

Mooi vervolg met herhaling van Crucial Conversations Skills. De training sluit goed aan met anekdotes en verhalen. Volledig "in to the stuff" .

8.9 / 10

Stof geeft veel handvatten om situaties goed te structureren

De stof van de training geeft veel handvatten om situaties waarin ik nu zit te structureren. De trainer heeft een prettige manier van uitleggen, met goede samenvattingen.

9.1 / 10

Sterke opbouw en bijzonder praktisch.

De opbouw van de training is sterk en bijzonder praktijkgericht. De trainer is zeer onderhoudend, heeft humor en oog voor de groep.

9.6 / 10

Crucial Accountability is een goed vervolg op Crucial Conversations

Crucial Accountability is een goed vervolg op Crucial Conversations. De trainer Willeke Kremer is duidelijk. Zij heeft rust en is bijzonder professioneel.

9.5 / 10

Nieuwe inzichten, met name de 6 bronnen

De training heeft nieuwe inzichten gegeven, met name de 6 bronnen. De trainer is open, veilig en laagdrempelig.

9.1 / 10