Training Beïnvloeden van Gedrag ®

PDF folder tweedaagse training

Training Beïnvloeden van Gedrag ® wordt beoordeeld met een 9.2 van 10 op basis van 17 recensies.

Onderdeel van Beïnvloeden van Gedrag

Verandermanagement


door Sander van Eijnsbergen

Veel verandertrajecten mislukken, ondanks het gebruik van overzichtelijke verandermodellen, heldere veranderingsprocessen en krachtige verandertechnieken. Er zijn boeken vol geschreven over verandermanagement (ook wel change management), met tal van indrukwekkende wijsheden. In de praktijk blijft het effectief toepassen van verandermanagement echter moeilijk en mislukken veel nieuwe initiatieven, verbeterplannen en veranderingsprocessen. Waar zit dat toch in?

Gedrag is key voor succesvol verandermanagement

Het antwoord is gedrag. Veranderen, beïnvloeden, of verbeteren betekent uiteindelijk dat mensen hun gedrag moeten aanpassen. Bij verandermanagement gaat vaak veel aandacht uit naar strategieën, systemen, procedures, protocollen en structuren. Dit is ook nodig, maar toch valt of staat de daadwerkelijke verandering met het gedrag van de mensen binnen de organisatie. Ziet men zelf in welk ineffectief gedrag zij ongemerkt vertonen? En nog belangrijker, zijn zij bereid én in staat om dit ineffectieve gedrag om te zetten in effectief gedrag? Heeft men door wat er concreet moet gebeuren om het gedrag effectief te maken? Werkt de omgeving hieraan mee, of misschien toch tegen? Is er sprake van een stimulerende omgeving en organisatie, of zijn er juist blokkades en barrières die het ongewenste, ineffectieve gedrag in stand houden?

De basis van verandermanagement

Verandermanagement kan gaan over het veranderen van slechts één individu (misschien uzelf), een team, of zelfs een hele organisatie. Uit onderzoek blijkt dat de verandermethode en de bijbehorende bronnen van invloed niet anders zijn wanneer de omvang varieert. De basis van effectief verandermanagement is te allen tijde hetzelfde: middels de inzet van de zes bronnen van invloed het ineffectieve gedrag omzetten in effectief gedrag.

Een belangrijke stap bij verandermanagement is het analyseren van het ineffectieve gedrag. Wat gaat er precies mis en wat doen de mensen dan op dat exacte moment? Het is belangrijk om dat gedrag heel nauwkeurig te analyseren en te beschrijven.

Cruciale momenten

Tijdens de analyse zult u ontdekken dat er triggers zijn voor het vertoonde ineffectieve gedrag. Er zijn cruciale momenten of gebeurtenissen die aanleiding geven tot het uitoefenen van het ineffectieve gedrag. U kunt dit bijvoorbeeld vergelijken met het stoppen met roken. Er zijn momenten waarop het roken meer wordt gemist, zoals na het eten of op een gezellig feestje. Deze momenten kunt u dus zien als een cruciaal moment. Wanneer u deze cruciale momenten in kaart kunt brengen, is het mogelijk om een betere strategie te ontwikkelen om het ineffectieve gedrag om te zetten in effectief gedrag.

Effectief gedrag

Het is belangrijk om het effectieve gedrag concreet en nauwkeurig te beschrijven. Klantgerichter werken is bijvoorbeeld geen concrete beschrijving van effectief gedrag, maar een doel wat je wilt bereiken. De personen die dit uit moeten voeren hebben nu nog geen idee wat ze anders moeten doen. Waarschijnlijk zijn er tal van gedragingen die bij elkaar leiden tot klantgericht werken. Wellicht zijn er al positieve uitzonderingen binnen de organisatie die als voorbeeld kunnen dienen?

De uitdaging in verandermanagement

De analyse van het probleem en het stellen van een doel zijn echter niet meer dan het begin en het eindstation. De echte uitdaging die bij een cursus of training verandermanagement aanwezig is, zit hem in het overbruggen van de kloof (gap) tussen deze twee punten (het ineffectieve en effectieve gedrag).

Zes bronnen van invloed

Nadat u het gedrag heeft geanalyseerd, kunt u een strategie uitwerken om het gedrag te beïnvloeden. Alhoewel veel leidinggevenden dit denken, kun je gedragsverandering moeilijk afdwingen. Daarom is beïnvloeden een belangrijke en onmisbare tool voor managers en iedereen die (gedrags)veranderingen wil doorvoeren binnen hun organisatie.

Vaak zien we dat er slechts één of twee bronnen van invloed worden aangewend en toegepast om de veranderingen binnen de organisatie een feit te maken. Vooral de eerste bron is een bekende en veelgebruikte strategie bij gedragsverandering: persoonlijke motivatie. Het motiveren door te proberen het personeel te overtuigen (vaak middels een pleidooi) waarom het zo belangrijk is om mee te gaan in de op handen zijnde veranderingen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer ten minste vier, maar het liefst zes van de bronnen van invloed worden ingezet, de kans op succesvolle en blijvende verandering met een factor 10 toeneemt.

Training Verandermanagement

Bent u geïnteresseerd hoe de zes bronnen van invloed het verschil kunnen maken bij het succesvol doorvoeren van veranderingen binnen uw organisatie? Neem dan uw veranderuitdaging mee naar de training Beïnvloeden van Gedrag. Treed met ons in contact of vraag het gratis informatiepakket aan.

De grondige aanpak van het Influencer-gedachtegoed nodigt uit je succes te “overdetermineren” en er voor te gaan!

Ondanks of misschien wel juist omdat ik al meerdere jaren veranderprocessen begeleid, heb ik met veel plezier aan deze training deelgenomen. De training sluit aan bij mijn eigen overtuiging om je altijd te richten op dat wat werkte, ook al was dat een uitzondering. De grondige aanpak van het Influencer-gedachtegoed nodigt uit je succes te “overdetermineren” en er voor te gaan! Voor mij was na dag 1 al duidelijk dat ik ook als Trainer dit gedachtegoed over wil gaan brengen. Inmiddels staat dat binnenkort te gebeuren.

8 / 10

De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk

De afwisseling in theorie, video's en oefeningen spreekt mij bijzonder aan. De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk. De trainer geeft heldere en rustige uitleg met veel praktijkvoorbeelden.

8.9 / 10

Het werkt!

Tijdens de training leer je om samen met de persoon, die gedrag moet veranderen, diverse motivaties te vinden op diverse belangrijke onderdelen van het leven en het functioneren. Het gaat hem of haar ondersteunen bij het bereiken van de doelstellingen door verandering van ineffectief naar effectief gedrag.

9.5 / 10

Nieuwe inzichten

De training heeft mij nuttige nieuwe inzichten gegeven. Mijn eigen ontwikkeling en mogelijkheid om anderen te helpen zijn toegenomen. De trainer is begripvol, enthousiast, geeft goede uitleg en werkt vanuit een goede structuur.

9.1 / 10

Top ervaring!!!

Zeer goed toe te passen, zowel in professionele als privé-context. Mooie structuur-opbouw van de training. Zeer onderhoudende stijl van lesgeven, met "real life" voorbeelden, humor, open voor vragen. Top ervaring!!!

9.1 / 10

De duidelijk uitleg met zichtbare resultaten leuk en plezierig

De duidelijk uitleg met zichtbare resultaten leuk en plezierig. De trainer geeft prima uitleg, goede begeleiding en betrokkenheid naar ieder persoon.

9.6 / 10

Een eye-opener doorspekt met praktijkvoorbeelden

Ik breng de opgedane kennis & skills van de workshop Beïnvloeden & overtuigen elke dag in de praktijk, waarbij de diverse stappen soms al meer spontaan gebeuren en soms echt uitgestippeld, afhankelijk van project. Ik vond de cursus een eye-opener doorspekt met vele praktijkvoorbeelden.

9 / 10

Goed overgebracht met passie

De training is goed overgebracht. De trainer heeft passie en een geloofwaardige methodiek overgebracht.

9.8 / 10

Goed aanvulling voor mezelf en straks als trainer

Praktische toepasbaarheid in werk en privé. Verandering en bewustwording wat je echt wil veranderen. De trainer geeft goede verhalen, helder in uitleg, afwisseling in beeld en verhaal. Oog voor de groep, afwisseling inhoud en humor. Beïnvloeden van gedrag is een goede aanvulling op het lespakket van VitalSmarts (CC en CA) voor mezelf en straks als trainer.

9.6 / 10

Top training, zeer herkenbaar

Sterk aan de training vond ik de herkenbaarheid van situaties van veranderingen binnen ons bedrijf. De trainer is duidelijk, uitleg met zeer goede voorbeelden. Bijna privé les.

10 / 10

Direct toepasbare concepten

Direct Toepasbare concepten, niet alleen op het werk maar ook daarbuiten.

9.8 / 10

De training is gemoedelijk en heeft een open sfeer

De training is gemoedelijk en heeft een open sfeer. De trainer is rustig.

8.9 / 10

Diepgang van kennis in het lesmateriaal

De training beviel qua voorbeelden, het contact met de groep en de diepgang van kennis van het lesmateriaal. De trainer is enthousiast.

9 / 10

Veel geleerd, mooie inzichten

De training beviel vanwege de mogelijkheid om steeds vragen te stellen en met elkaar de discussie aan te gaan. Het werk in kleine groepjes en met je leerpartner werken was een waardevolle aanvulling. De trainer is open en ik waardeer het adoptief vermogen om te schakelen als er extra vragen kwamen. Sterk is het bieden van een "veilige" omgeving, waardoor je veel uit de training haalt.

9.8 / 10

Meteen een aanzet tot een plan

De training is praktisch toepasbaar, je hebt meteen een aanzet tot een plan. Kleine groep, veel aandacht voor ieders case. De trainer geeft duidelijke uitleg. Zij is enthousiast. Zij geeft ruimte voor uitstapjes, maar blijft ook het programma goed volgen.

9.0 / 10

De stappen van Influencer kun je direct in je persoonlijk plan toepassen

We hebben gefaseerd de stappen van Influencer doorlopen en vervolgens iedere stap in ons persoonlijk plan toegepast. Dit maakt het een bijzonder praktische training waar je meteen wat aan hebt.

7.8 / 10

Bewezen methode om gedrag en organisatie te veranderen.

De training geeft een gestructureerde en bewezen methode om lastige wijzigingen in gedrag en organisatie succesvol door te voeren. Het is een andere manier van denken over het inzetten en doorvoeren van wijzigingen waar diepgewortelde gewoontes, waarden en cultuurelementen aan ten grondslag liggen. De trainer is gepassioneerd, duidelijk, geïnteresseerd en deskundig.

9 / 10